Menu Language

Tietoa herkistä hampaista

Vihlomisen estäminen

Opi käsittelemään vihlovia hampaita

Jos hampaat ovat herkkiä, on olemassa useita yksinkertaisia, ​​mutta tärkeitä vaiheita joilla voit käsitellä herkkiä hampaita:

  • Harjoita hyvää suuhygieniaa, mukaan lukien oikeaoppinen harjaus, estämään hammassairauksien tapaisia ongelmia, jotka voivat aiheuttaa ienten vetäytymistä.
  • Käytä vihloville hampaille tarkoitettua hammastahnaa kuten Sensodynea - Hammaslääkäreiden eniten suosittelema hammastahna herkille hampaille*
  • Älä harjaa liian kovaa tai useammin kuin hammaslääkärisi suosittelee.
  • Käytä pehmeämpää hammasharjaa, mieluiten harjaa, joka sopii herkille hampaille.
  • Ole varovainen happamien elintarvikkeiden kanssa, jotka voivat kuluttaa hammaskiillettä, kuten hedelmämehut, viini, viinietikkaa sisältävät salaatinkastikkeet ja virvoitusjuomat.
  • Käytä fluorattuja hammashoitotuotteita, kuten hammastahnaa, auttamaan vahvistamaan hammaskiillettä.
  • Vältä hampaiden narskuttamista tai puremista yhteen päivän aikana. Pyydä hammaslääkäriltäsi hammassuoja yökäyttöä varten.
  • Käy säännöllisesti hammaslääkärillä ammattimaista hampaiden puhdistusta varten sekä saadaksesi suosituksia ja neuvoja vihlovien hampaiden hoitoon.

*Viite: Nordic Dental suosituksen seuranta: Tutkimuksessa alle 100 hammaslääkäriä ja 100 suuhygienistiä, TNS, kesäkuu 2012.

 

Miten Sensodyne toimii

Sensodyne-hammastahnat lievittävät vihlovien hampaiden kipua kolmella tavalla. Tämä riippuu tuotteen aktiivisesta ainesosasta, joka on joko kaliumnitraattia tai strontiumasetaattia.

Kaliumnitraatti

Sensodynen kalium-ioni depolarisoi hermon ja estää sitä laukeamasta. Aivojen hermoimpulssit estetään, jonka seurauksena kipu voidaan ehkäistä.

Kliiniset tutkimukset osoittavat, että kaliumnitraatti vähentää vihlonnan kipua asteittain viikkojen ajan. Kun hampaat harjataan kahdesti päivässä käyttämällä Sensodyne-hammastahnaa, hermovaste estetään ja kipu lievittyy.

Sensodyne -hammastahna kaliumnitraatti
Strontiumasetaatti
Sensodyne Rapid sisältää strontiumasetaattia, joka on samanlaista kuin kalsium.

Sensodyne Rapid Reliefin sisältämä strontium palauttaa jonkin verran dentiinin menettämää kalsiumia ja sulkee hammaskudoksen paljastuneita putkia. Se estää nesteen virtaamisen putkissa, jotka muuten voisivat aiheuttaa hammaskipua.
Sensodyne-hammastahna strontiumasetaatti

Lue lisää: Onko kyseessä merkki jostain vakavammasta?

Tarkista hammaslääkäriltäsi, johtuuko vaivasi herkistä hampaista.